RULE DALAM RESEPI INI TAK PAYAH NAK BERGRAM-GRAM SEBAB RUMAH KITA BUKAN ADA PON PENIMBANG KAN. SO KITA AKAN PAKAI PERKAKAS DAPUR SEBAGAI PENYUKAT. MUMMY DAH TRY BUAT MINGGU LEPAS.
BAHAN-BAHAN
LAPISAN KEK
-GUNA SWISS ROLL PERISA APA PUN TAK APA
LAPISAN KASTAD
-1 TIN BUAH-BUAHAN KOKTEL
-5 SUDU BESAR TEPUNG KASTAD
-1 MANGKUK AIR
-2 SUDU BESAR GULA
-1 TIN SUSU CAIR
LAPISAN AGAR-AGAR
-1 PEKET AGAR-AGAR
-3 SUDU BESAR GULA
CARA-CARA
1)POTONG KEK DAN SUSUN DALAM BEKAS.
2)BUKA TIN KOKTEL DAN ASINGKAN AIR DAN BUAH.
3)TABURKAN BUAHAN KOKTEL DI ATAS KEK DAN TUANG SETENGAH DARIPADA AIR
KOKTEL KE ATAS KEK.
4)PANASKAN SUSU CAIR DAN MASUKAN BAKI AIR KOKTEL.MASAK SEHINGGA
MENDIDIH.
5)LARUTKAN TEPUNG KASTAD BERSAMA SEMANGKUK AIR DAN TUANG KE DALAM
SUSU CAIR.TAMBAHKAN GULA.MASAK SEHINGGA PEKAT.
6)SETELAH PEKAT BOLEHLAH DITUANGKAN KE DALAM BEKAS TADI.
7)LARUTKAN AGAR-AGAR BERSAMA-SAMA DENGAN GULA.
8)TUANGKAN KE ATAS KASTAD.SEJUKKAN.
GAMBAR NIE AMBIK KAT YAHOO JE SEBAB X SEMPAT NAK SNAP YANG SENDIRI PUNYA. WARNA AGAR-AGAR BERGANTUNG KEPADA PERISA YANG DIBELI.
salam..sweetnya mummy...hehe.follow me.. nice sharing!!!
ReplyDeletewasalam
Deleteok nanti aku follow
mummy!!~hehe
ReplyDeletemy mom pki susu segar Dutch Lady!!~
hehe there will be a different ark??
ala peah
Deletei'm not really sure la maybe the taste is just same
amboih la mummy . send penang satu .
ReplyDeletep/s: ku kuciwa nany )=
ala jn la kecewa sbak aku bila hg ckp cam tu huhuhu
Delete